Ölümlü Kitaplar

 
Sorarsınız: Ölüm hastalığı neden ölümcüldür? Cevap verir: Ona yakalanan onu taşıdığını, ölümü taşıdığını bilmediğinden. Üstelik ölecek bir yaşamı olmadan öleceğinden, hiçbir yaşamda, hiçbir zaman ölmeyi bilmeyeceğinden.
Ölüm Hastalığı, Marguerite Duras
Ölme korkusu, insanın içindeki yaşayan şeye olan sınırsız bağlanmayı açıklıyordu. Yaşamlarını yükseltmek için kararlı davranışlarda bulunmamış olanlar, ölümden, içine karışmadıkları bir yaşama onun getirdiği yaptırımlardan dolayı korkuyorlardı. Hiçbir zaman yaşamadıkları için yeterince yaşamamışlardı. Ve ölüm, boş yere susuzluğunu gidermeye çalışan bir yolcuyu, sonsuzluğa dek sudan yoksun bırakma davranışı gibiydi.
Mutlu Ölüm, Albert Camus
Her anı ölümün tamamen farkında olarak yaşamak hiç kolay değildir. Bu, güneşe dosdoğru bakmaya benzer: Fazla dayanamazsınız.
Güneşe Bakmak Ölümle Yüzleşmek, Irvin D. Yalom
Tepeye tırmandığımı zannederken aslında bayır aşağı koşmak. Tam böyleydi durum. İnsanların gözünde giderek yükselirken, aynı anda hayat da benden o kadar eksiliyor, ayaklarımın altında çekilip gidiyordu. Madem öyle, ölmeye hazır ol!
İvan İlyiç'in Ölümü, Lev Nikolayeviç Tolstoy
"Gerçek aşk", diye yazar Stendhal, ölüm düşüncesini daha sık getirir akla, ölümü düşünmek daha kolay, daha az korkutucu hale gelir; ölüm basit bir mukayese meselesine, kişinin pek çok şey karışılığında ödemeye hazır olduğu bir bedele dönüşür.
Aşk ve Ölüm Üzerine, Patrick Süskind
..ölüm anı tüm anların en kısasıdır, bir iç çekilir ve tamam, bir benzetme yapmak gerekirse, bu olay kimsenin üflemesine gerek kalmaksızın kendi kendine sönen bir muma benzetilebilir.
Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş, José Saramago
Geçişen saatler,iç içe, iç içe. Ölüm. Ölümler dizi dizi; sıra sıra insan ölüleri. Kan, toprak. Ölüm yoklamağa başlıyor, toprak kokulrı içinde kanın.
Troya'da Ölüm Vardı, Bilge Karasu
Ölümüme tanıklık et, ölüm bende yavaş yavaş boy atsın.
Ormanda Ölüm Yokmuş, Latife Tekin
Ölüm maske bile taksa soğuk yüzüne
Daha dürüst sayılır hayattan, maskeye inan,
Ölüme inan, hayat ölüleri kadar kutsaldır.
Ölüm Bir Skandal, Haydar Ergülen
Bütün sorun, ölümü gerçek bir zorunluluk olarak kabul edip etmemekte. Yoksa, eninde sonunda ölüm mutlak, zaman ise görece bir ölçü olduğuna göre, daha ancak üç ay yaşanılabileceğini bilmenin ne önemi vardı?
Kedi ve Ölüm,  Erhan Bener
Sevda Tepesinde geçen günKarşıki masanın altındaİki tane tavuk gördümToprakla yıkanıyorlardıEşeledikleri çukurdaİnsanlar için de belki ölümToprakla bi türYıkanmaktır diye düşündüm
Ölüm ve Oğlum, Can Yücel

Yorumlar