Bilinmeyen Bir Şey - Bölüm 28





10 GÜN ÖNCE

S - Sunucu
AÇASÜKDS - Atakule'den çekilmiş Ankara Silüeti Üzerinde Konuşan Davudi Ses
T - Turgut Bey
BGMMFBBMG- BGM Meteorolojik Felaketler Birim Başkanı Melike Güngören
GBYY - Gizli Bir Yabancı Yetkili
GKBŞ- Geçmişten Karanlık Bir Şahıs
GKBBŞ- Geçmişten Karanlık Başka Bir Şahıs

S- İyi akşamlar, Batı Ankaranın Güçlü Kanalı , Batı Ankaranın Sesi Kanalında , Batı Ankara gündemine ilişkin detaylar verdiğimiz , Batı Ankara Gündemine İlişkin Detaylar haber programımıza hoş geldiniz. Ben Sunucunuz Melisa Günışığı. Bugün son günlerde Ankara'da meydana gelen, bazıları tarafından kıyamet alametleri de denilen, doğa olayları hakkında konuşacağız. Stüdyomuzda Kıyamet ilmi ile yakından ilgilenen programımızın müdavimi Turgut bey, BGM Meteorolojik Felaketler Birim Başkanı Melike Güngören, ABD'den konu ile ilgili bilgi vermek isteyen ama konumu gereği kimliğini açıklamayan gizli bir yetkili ve diğer sürpriz konuklar olacak. Ulaşabilirsek başkanımızın da bu konu ile ilgili görüşlerini almaya çalışacağız. İsterseniz son bir haftadır olan olaylara şöyle bir bakalım.

Atakuleden çekilmiş bir ankara silüeti üzerinde davudi bir ses konuşmaya başlar.

AÇASÜKDS- Her şey bir hafta önce, Ankaralıların normalden daha kırmızı bir sabahla uyanmasıyla başladı. Bir iki gün daha farklı renklerde doğmaya devam etti güneş, ama insanlarımız büyük bir infiale kapılmayarak sağduyularını korudular neyse ki. 3 gün önce birden hava kararınca , insanlar bir şeyler hissetmeye başladılar. Neyse ki Büyükşehrimizin sarsılmaz koruyucuları BGM'nin olağanüstü gayretleri sonucunda bu karanlık da vakit geçmeden sona erdi. 2 gün önce olan 20 derecelik bir sıcaklık düşmesi ise ayaza alışkın halkımız tarafından normal karşılandı. 2 gün önce gökkuşağı çıkmadan yağmur ve güneşle karşılaşınca, insanlar artık bu olan olayların  bir parça garip olduğunu düşündü. Ankara halkının büyük bir kısmı dün gökyüzünde oluşan turunculuğu ve bu olayları ana muhalefet partisi başkanının etkisiz yönetimine bağladı. Bu sabah uyananların evlerinin önünde gördükleri yoğun kaplumbağa birikintileri de halkı internette geniş çaplı bir arayışa itti. BGM verilerine göre bugün en çok google'lanan sorular, " Kaplumbağa Yağar mı?" "Kaplumbağa Çorbası nasıl yapılır? " ve "Kaplumbağa yemek haram mıdır?" oldu.

S- Teşekkürler, Davut. Evet isterseniz önce Turgut beyden başlayalım. Kendisini en son geçen haftaki, "Ankara Kürtaj Haritası" ve "Çubuk Turşu Festivalinin İnsan Psikolojisi Üzerindeki Olumlu Etkileri " programlarındaki yol gösterici yorumlarından hatırlıyorsunuz. Evet Sevgili Turgut Bey, Sizce bu yaşadıklarımız kıyamet mi? Dünya alt üst mü oluyor.? Sur üflendi mi?

T- Teşekkürler Melisa Hanım. Bakın efendim, henüz buna karar vermek için erken. Ancak günümüzde kıyamet alametleri baya arttı. Bakın, erkekli kızlı guruplarla ankaranın güzelim sokaklarında fink atan gençler mi dersiniz. Alkol bataklığına düşen topluluklar mı, el kadar bezi kıyafet diye giyip gezen kadınlar mı, çocuklarına acayip gavur isimleri koyan aileler mi? Bunlar hep kıyamet alametleri zaten. Bir adam düşünün sürekli konuşarak şehrimize,başkanımıza, ülkemize, devletimize, cumhurbaşkanımıza, dinimize, insanlarımıza işte kutsal bildiğimiz ne varsa hepsine zarar veriyor. Hala da izin veriliyor böyle adamlara. Kıyamet olmasa da küçük kıyamet kesinlikle gelecek böyle insanlar yüzünden.

S- Teşekkürler Turgut bey, Şimdi de Melike hanım'a soralım. Kendisi büyükşehrimizin göz bebeği BGM'de Meteorolojik Felaketler Birim Başkanı. Melike hanım, bu olayları bekliyor muydunuz?

BGMMFBBMG- Tabii ki, her şey bizim kontrolümüz altında. Zaten üç gün önceki karanlıkla nasıl mücadele ettiğimizi tüm halkımız gördü. Bugünkü kaplumbağa sürprizimizi de umarım beğendiniz. Halkımızın kendilerini iyi hissetmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Başkanımız tarafından başlatılan,"Büyük şehrin büyük kapısı olur" ve  "Ankara, heykel şehri" projelerinden sonra bu hayvanları da ankara halkına hediye ettik. İnsanlarımıza değişik lezzetler tattırma, farklı  ülkelerdeki vatandaşlarından geri kalır hiç bir yanları olmadıklarını göstermek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu vesileyle, kaplumbağa çarpması nedeniyle öldüğü söylenen 112 kişiye allahtan rahmet diliyor ve yakınlarına kanıtlanamamış bu tehlikeli söylemleri bırakmalarını salık veriyorum.

S- Teşekkürler Melike Hanım, Uzaylılar olabilir mi peki ?

BGMMFBBMG- Bu konu hakkında elimizde yeterli bilgi olmasına rağmen yorum yapmak istemiyorum.

S- Evet, Şimdi de telefonla sayın başkanımıza bağlanmaya çalışıp onun direktiflerini almaya çalışacağız. Alo sayın başkanım, duyabiliyor musunuz?.... Neyse hatlar yoğun herhalde. Evet sayın Hir-Ze-HU, pardon adınızı söylenmesin istiyordunuz. Gerçi söylemedim de sadece soyadınız söyledim. Bay Horton bizim için Amerika'dan geldi ve kendisi gizli bir yetkili. Evet efendim Size Bay H diyebilir miyim. Kimliğinizi korumak açısından. CIA'de böyle uyguluyorlar herhalde.

GBYY- Bakın sayın sunucu, bunlar kritik süreçler. Lütfen daha dikkatli olun. Burada küresel, belki ondan daha üst seviyede bir soğuk savaşın döndüğünü düşünüyoruz. Üstelik CIA gibi kurumları programınızda kullanmanız sadece bu krizi daha öteye götürür. Kendileri bizim kadar vasıflı değiller bir kere. Neyse, çok büyük olaylar yaşandığını varsayıyoruz şu an ve ankara bunların ortasında. Gordon Freeman diye bir adam üzerinde yoğunlaştık.

T- İşte ben de onu diyorum, kafir çocuğu. Gürcan koy, niye Gordon koyuyorsun.

GBYY- Yeşil dişli cüce, işte gerçek burada, biz iki ülke yıllardan beri dost yaşadık ve dış güçler bu Gordon Freeman bağlamında aramızı bozmaya çalışıyor. Engel olunması gerek bu adama.

S- Peki, kim bu Gordon Freeman. Hiç bir masraftan kaçınmadık ve onu da araştırdık. Tam bir sonuca ulaşamasak da geçmişinden bir şahsa ulaşmaya çalıştık Gordon'un.İŞte o görüntüler.

 Karanlıkta bir adam konuşmaktadır

GKBŞ - Evet, Malı İt Mustafa verdi bana. Hüsmen abime götürecektim. Yolda pusu kurmuşlar. İki yerimden vurdular beni. Sonra öldürürüz seni dediler.

S- Özür dileriz, canlı yayınlarda böle kazalar oluyor , arkadaşlarımız doğru kaseti bulana kadar, Bay H, gerçekten Bu Gordon  denen şahsın bu gökkuşağı yok olmasıyla ilgili olduğunu mu düşünüyorsunuz, nasıl bir de rahat gelebildiniz mi Amerika'dan, iyi mi oralar?

GBYY- Çok sağ olun Melisa hanım, yani soğuk baya bizim oralar da iyi geldim. Biraz kulunçlarım ağrıyor gerçi ama. Gordon'a gelirsek....

S- Kaseti bulmuş arkadaşlar. İzleyelim.

 Karanlıkta başka bir adam konuşmaktadır.

GKBBŞ - Evet, çok iyi tanıyorum. Küçüklükten beri beraber büyüdük. O zaman adı Gordon değildi tabi. (DITT)'dı. Kafası hep başka bir yerlerdeydi. Bir türlü dikkatini toplayamaz, bir şeye konsantre olamazdı. Pis biriydi genel olarak. Hep fitne fesatlık peşindeydi. Büyürken kızların bir ilgisi vardı bu piçe. Bu önemsemezdi. Saçma saçma konuşurdu sadece. Herkese kötülük yapabilme potansiyeli olduğunu söylüyordu. Hatta bir ara bir kaç tane kızla birbirlerinden habersiz birlikte olduğunu biliyorum. Herkese iyilik yapmak istiyormuş sözde puşt. Ulan ibne, bize de ayarlasana dedim  kaç defa, dövdüm de hatta. Çelimsiz birisiydi. Gözlüklerini kırdım. Saçmaladı yine her zamanki gibi. Sonra ayrıldı yollarımız, ben İstanbul'a gittim. O Ankara'da kalmayı tercih etti. Yalnız o adamdan kimseye hayır gelmez , her türlü pisliği yapabilecek birisi.

    Çok yüksek bir TAKKK sesi , sahne kararır. Gordon ter içinde uyanır, pencereden bakar. Gökten düşmekte olan kaplumbağaları görür.

Yorumlar